A Pál-völgyi barlangban jártunk

Idén is jelentkeztünk az Abacusan Stúdió által meghirdetett komplex levelezős versenyre. Téma: A 4 dimenzió viadala. A vetélkedő kalandjai során a bennünket körülvevő közeli és távoli, apró és óriási világ megismerésére kaptunk felhívást. Ismerkedtünk a történelem, a társadalom, a természettudományok, az irodalom, a matematika, a bennünket körülvevő természet, kultúrák, gazdaság és művészetek titkaival.

A résztvevő csapatok:

Kis tudósok:
Bokor Boglárka, Bötkös Eszter, Döbrentei Kitti, Lisku Laura, Peller Tamara Panka - 6. b

Szupi alkimisták:
Király Kíra, Kis Vivien, Németh Diána, Pálfi Ágnes, Pálfi Tímea - 7. b

The Walking Dead Girls:
Bartus Emma, Biró Boróka - 8. a, Lisztmajer Laura, Papp Rebeka, Piukovits Panna - 8. b

A verseny levelezős feladatlapjainak szép megoldásai alapján mindhárom csapat bejutott a döntőbe. Így részt vehettünk a portyázós, kincskeresős országos döntőn, amelynek helyszíne a Pál-völgyi barlang és környezete volt. A verseny során QR-kódok segítségével kaptuk a feladatokat. A barlangtúra során látottak, hallottak is részét képezték a vetélkedőnek. A végeredmény a levelezős fordulók és a döntő összpontszáma alapján alakult ki.

Az 5-6. osztályosok versenyében a 6. b osztályosok csapata 2. lett. A 7-8. osztályosok versenyében 1. helyezett a 7. b, 2. helyezett a 8. a-8. b vegyes csapata.

Az oklevél és apró ajándékok mellett az 1. helyezettek 20 ezer Ft/fő, a 2. helyezettek 15 ezer Ft/fő tábori hozzájárulást kaptak az Abacusan Stúdió tehetségtáborához, amely 3 témában kínál tartalmas, alkotó kikapcsolódást a nyár folyamán:

  1. téma: robotika - kölyök mérnök
  2. téma: citeratanulás - más népi hangszerek, kézműves programok, néptánc
  3. téma: biológiai és kémiai kísérletezés, mikroszkópozás.

Gratulálok a szép eredményekhez! Remélem, jövőre is együtt kutatjuk majd a körülöttünk levő világ titkait a 4 elem viadalán (föld, tűz, víz, levegő).

Szerletics Imréné felkészítő tanár